SENSEO® & Duurzaamheid

Verantwoorde
koffiebonen

Verantwoorde koffiebonen: Rainforest Alliance

Bij SENSEO® zetten we ons in om bij te dragen aan een betere wereld voor mens en natuur. Daarom kopen we onze koffie* van boerderijen die Rainforest Alliance gecertificeerd zijn. Rainforest Alliance werkt met meerdere stakeholders, waaronder boeren, bedrijven en consumenten, aan een wereld waarin mens en natuur samen kunnen blijven leven. Door Rainforest Alliance gecertificeerde producten te kiezen, draag je bij aan het behoud van onze bossen, aan het verbeteren van arbeidsomstandigheden van boeren en hun gemeenschappen, en draag je bij in de strijd tegen de klimaatcrisis. *Gaat op voor alle SENSEO® Pure blends (SENSEO® Classic, Gold, Mild …..)

Lees meer

Hernieuwbare elektriciteit

 

 

Onze SENSEO® koffie wordt in onze koffiebranderijen gemalen en verpakt met hernieuwbare elektriciteit. Dit betekent minder vervuiling van de aarde en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Zo wordt voor het malen en verpakken van onze SENSEO® koffie ook het milieu vooropgesteld.

Recyclebaar
verpakkingsmateriaal

Pads bij gft

The Green Deal: SENSEO® neemt deel aan het ‘Green Deal’- initiatief van Koffie en Thee Nederland. Met dit initiatief zetten we ons in voor industrieel composteerbare theezakjes en koffiepads, samen met de sector: bedrijven, overheid, afvalverwerkers en andere belanghebbenden. Hierdoor mogen onze gebruikte SENSEO® koffiepads, met uitzondering van de Cappuccino, Café Latte en Choco  varianten, bij het groente en tuinafval (gft) gescheiden worden.

Wanneer jij je koffiepads bij het gft-afval scheidt, kunnen deze omgezet worden in biogas, een duurzame energiebron. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om compost van te maken, een duurzame manier om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren.

Recyclebare zakken

Recyclebare SENSEO®  verpakkingen: Al onze SENSEO® verpakkingen kunnen gerecycled worden. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw SENSEO® zak bij het plastic afval te sorteren. Het plastic afval sorteren verschilt per gemeente. Informeer bij jouw gemeente hoe dit werkt.

Voor 2025 alles recyclebaar

Wij kijken voortdurend hoe we zo duurzaam mogelijk om kunnen gaan met verpakkingen en tegelijkertijd de kwaliteit en veiligheid van onze producten kunnen waarborgen. Dat doen we door onder meer zo min mogelijk materiaal te gebruiken. Daarnaast is het ons streven om voor 2025 al onze materialen recyclebaar te maken.

Duurzame SENSEO®
koffiezetapparaten

 

 

 

 

Ook onze SENSEO® machines worden duurzamer. De eco-modellen van SENSEO® ORIGINAL EN SELECT zijn allemaal ontworpen gebaseerd op vier focuspunten met betrekking tot:

Energie: Het energie verbruik is efficiënter door de directe aan/uit functie.

Verpakking: Meer dan 90% gerecycled papier en karton beperken zowel het grondstofverbruik als de milieu-impact.

Machine gemaakt van gerecycled plastic: Door zoveel mogelijk gerecycled plastic te gebruiken voor onze apparaten verlagen we onze ecologische afdruk.

Materiaal: Doordat onze apparaten gemaakt worden zonder schadelijke stoffen, beperken wij ook hiermee onze milieu-impact.

Bekijk onze modellen

De duurzame
SENSEO® community

Ook jij kan een verschil maken in in het verduurzamen van de planeet. Geïnteresseerd hoe jij bij het drinken van je dagelijkse SENSEO® bakkie, je steentje bij kan dragen in de strijd tegen de klimaatcrisis? Wij hebben hier een aantal kleine oplossingen staan, die toch een groot verschil maken!

Afval
scheiden

Jij kan jouw steentje bijdragen in het recycleproces door het afval van jouw SENSEO® verpakking op de juiste plek te scheiden. De verpakkingen kunnen bij het plastic afval. Informeer bij jouw gemeente hoe dit werkt. Daarnaast zal de afvalwijzer vanaf medio 2022 wijzigen waardoor ook onze SENSEO® Original koffiepads bij het gft afval mogen. Opgeruimd staat… gescheiden staat pas écht netjes!

Gebruik geen
éénmalige bekers

Drink je ook wel eens buiten de deur je koffie of on-the-go? Neem dan een herbruikbare koffiebeker of een isoleerfles mee! Wist je al dat er op de zijkant van jouw SENSEO® verpakking Douwe Egberts spaarpunten zitten? Als jij deze inlevert kan je sparen voor een gratis herbruikbare isoleerfles!

Herbruik jouw
koffiedik

Wist je al dat je het SENSEO® koffiedik kan hergebruiken in je eigen huis en tuin? Scheid eerst het filter van je koffiedik en gooi het filter bij het gft afval. Vervolgens kan je het SENSEO® koffiedik gebruiken voor je buitenplanten. Ook helpt het tegen slakken en katten en kan het zelfs gebruikt worden om aangekoekte pannen weer schoon te krijgen. Super handig!

Nóg meer koffieplezier!

Schrijf je in!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je in voor de Senseo® nieuwsbrief!