SENSEO® & Duurzaamheid

Wij zetten ons al lange tijd in voor een duurzamere toekomst waarin het plezier van koffiedrinken wordt behouden voor de komende generaties. Het JDE Peet's Common Grounds programma representeert onze ambitie om een positieve impact te hebben op mensen, onze planeet en de toekomst van koffie. 

Common Grounds bestaat uit drie pijlers: Responsible Sourcing, Minimising Footprint en Connecting People. Dit brengt al onze duurzaamheidinitiatieven samen onder één programma. Duurzaamheid is een voortdurende reis, en we blijven de impact van onze activiteiten evalueren en aanpassen om altijd te werken aan een positieve invloed op mens en planeet. 

Verantwoorde inkoop

Als onderdeel van het JDE Peet's Common Grounds programma streven we ernaar om een positieve impact te hebben op onze planeet, de mensen en de toekomst van koffie. Voor alle producten van SENSEO® met de claim 'Responsible Sourcing', is een gelijkwaardige hoeveelheid koffie ingekocht bij een door de sector erkend programma voor verantwoorde inkoop.​ Dit houdt in dat de groene koffiebonen die we inkopen geproduceerd worden volgens erkende methoden die rekening houden met de mogelijke sociale en milieueffecten.


Hoe zorgen we voor verantwoorde inkoop? 
We blijven in contact met boeren in onze inkoopregio’s om uitdagingen te begrijpen en actief aan te pakken. Zo draagt het Responsible Sourcing programma bijvoorbeeld bij aan verbeterde levensomstandigheden van onze boeren. Samen met onze partners ondersteunen we boerenprogramma's die de rijke diversiteit en de realiteit van boeren over de hele wereld vertegenwoordigen. Daarnaast ondersteunen we kleinschalige boeren op hun weg naar duurzame praktijken door te investeren in projecten in samenwerking met partners. De impact wordt per regio gemonitord door een onafhankelijke organisatie.

Ga voor meer (Engelstalige) details en om meer te weten te komen over de verantwoorde inkoop van koffie naar www.jdepeets.com/sustainability.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Hernieuwbare electriciteit

 

We proberen voortdurend processen te ontwikkelen die minder energie  verbruiken en we stappen over op hernieuwbare energie waar mogelijk. Zo wordt onze SENSEO® koffie in onze koffiebranderijen gemalen en verpakt met hernieuwbare elektriciteit. Dit betekent minder vervuiling van de aarde en minder uitstoot van schadelijke stoffen.   

Hierdoor wordt voor het malen en verpakken van onze SENSEO® koffie ook het milieu vooropgesteld. 

Recyclebaar
verpakkingsmateriaal

Pads bij gft

The Green Deal: SENSEO® neemt deel aan het ‘Green Deal’- initiatief van Koffie en Thee Nederland. Met dit initiatief zetten we ons in voor industrieel composteerbare theezakjes en koffiepads, samen met de sector: bedrijven, overheid, afvalverwerkers en andere belanghebbenden. Hierdoor mogen onze gebruikte SENSEO® koffiepads, met uitzondering van de Cappuccino, Café Latte en Choco  varianten, bij het groente en tuinafval (gft) gescheiden worden.

Wanneer jij je koffiepads bij het gft-afval scheidt, kunnen deze omgezet worden in biogas, een duurzame energiebron. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om compost van te maken, een duurzame manier om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren.

Recyclebare zakken

Recyclebare SENSEO®  verpakkingen: al onze SENSEO® verpakkingen kunnen gerecycled worden. Het enige wat jij hoeft te doen is jouw SENSEO® zak bij het plastic afval te sorteren. Het plastic afval sorteren verschilt per gemeente. Informeer bij jouw gemeente hoe dit werkt.

Voor 2025 alles recyclebaar

Wij kijken voortdurend hoe we zo duurzaam mogelijk om kunnen gaan met verpakkingen en tegelijkertijd de kwaliteit en veiligheid van onze producten kunnen waarborgen. Dat doen we door onder meer zo min mogelijk materiaal te gebruiken. Daarnaast is het ons streven om voor 2025 al onze materialen recyclebaar te maken.

Duurzame SENSEO®
koffiemachines

 

 

 

 

Ook onze SENSEO® machines worden duurzamer. De eco-modellen van SENSEO® Original, Original Plus en Select zijn ontworpen op basis van de volgende vier focuspunten:

Energie: Het energieverbruik is efficiënter door de directe aan/uit functie.

Verpakking: Meer dan 90% gerecycled papier en karton beperken zowel het grondstofverbruik als de milieu-impact.

Machine gemaakt van gerecycled plastic: Door zoveel mogelijk gerecycled plastic te gebruiken voor onze machines verlagen we onze ecologische afdruk.

Materiaal: Doordat onze machines gemaakt worden zonder schadelijke stoffen, beperken wij ook hiermee onze milieu-impact.

Bekijk onze modellen

De duurzame
SENSEO® community

Binnen het JDE Peet's Common Grounds programma creëren wij kansen voor boeren, leveranciers, klanten, consumenten, medewerkers en gemeenschappen. We verbinden collega's en gemeenschappen via het plezier van koffie, ter ondersteuning van het welzijn en ter bevordering van gelijke kansen.                                                                                                                                                                                        Ook jij kan een verschil maken in het verduurzamen van de planeet. Geïnteresseerd hoe jij bij het drinken van je dagelijkse SENSEO® bakkie, je steentje bij kan dragen in de strijd tegen de klimaatcrisis? Wij hebben hier een aantal kleine oplossingen staan, die toch een groot verschil maken. 

Hergebruik jouw
koffiedik

Wist je al dat je het SENSEO® koffiedik kan hergebruiken in je eigen huis en tuin? Scheid eerst het filter van je koffiedik en gooi het filter bij het gft afval. Vervolgens kan je het SENSEO® koffiedik gebruiken voor je buitenplanten. Ook helpt het tegen slakken en katten en kan het zelfs gebruikt worden om aangekoekte pannen weer schoon te krijgen. Super handig!

Afval
scheiden

Jij kan jouw steentje bijdragen in het recycleproces door het afval van jouw SENSEO® verpakking op de juiste plek te scheiden. De verpakkingen kunnen bij het plastic afval. Informeer bij jouw gemeente hoe dit werkt. Daarnaast kunnen onze SENSEO® koffiepads bij het gft afval. Opgeruimd staat… gescheiden staat pas écht netjes!

Gebruik geen
éénmalige bekers

Drink je ook wel eens buiten de deur je koffie of on-the-go? Neem dan een herbruikbare koffiebeker of een isoleerfles mee! Wist je al dat er op de zijkant van jouw SENSEO® verpakking Douwe Egberts spaarpunten zitten? Als jij deze inlevert kan je sparen voor een gratis herbruikbare isoleerfles!

Nóg meer koffieplezier!

Schrijf je in!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je in voor de SENSEO® nieuwsbrief!