Rainforest Alliance gecertificeerde koffie

RA.PNG

Wat is Rainforest Alliance?

De Rainforest Alliance is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor het creëren van een betere toekomst voor mens en natuur. Door samen te werken met meerdere stakeholders, waaronder boeren, bedrijven en consumenten, kan de Rainforest Alliance bossen beschermen, het levensonderhoud van boeren en bosgemeenschappen verbeteren en hen helpen zich aan te passen aan klimaatverandering.

Rainforest Alliance certificering draagt bij aan

001-icon.png

Betere werkomstandigheden

 

001-icon.png

Betere opleidingen

 

001-icon.png

Minder ontbossing

 

001-icon.png

Een betere habitat voor vogels

 

001-icon.png

Een duurzaam milieubeheer

Rainforest Alliance houdt zich ook bezig met:

Bosbeheer en biodiversiteit

De Rainforest Alliance werkt met een duurzame strategie met als doel de bossen te beschermen, biodiversiteit te promoten en natuurlijke grondstoffen te waarborgen.

Boeren gemeenschappen

De Rainforest Alliance werkt aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de koffieboeren en hun gemeenschappen. Dit gebeurt onder meer door eerlijkere prijzen na te streven en trainingen aan te bieden.

Klimaat

De Rainforest Alliance traint hun boeren om op een slimme en toekomstbestendige manier hun gewassen te verbouwen, zodat ze voorbereid zijn op veranderende klimaatomstandigheden.

Mensenrechten

Een belangrijk onderdeel van de missie van de Rainforest Alliance is het aanpakken van kinder- en dwangarbeid, het verbeteren van werknemersrechten en het verminderen van genderongelijkheid.

Nóg meer koffieplezier!

Schrijf je in!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe producten en speciale aanbiedingen? Schrijf je in voor de Senseo® nieuwsbrief!