INGREDI√čNTEN

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract / vanillemerg
  • 300 gram bloem

EXTRA NODIG

  • koekstempel
  • ring (groter dan de koekstempel)
BEREIDING

Stap 1

Mix de boter en poedersuiker tot een romig geheel. Voeg de vanille extract toe en mix even kort door. Voeg als laatst de bloem toe, kneed tot een stevig koekjesdeeg. Leg het deeg een uurtje in de koelkast om te rusten.

STAP 2

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 5 millimeter dikte. Bestuif de stempel met bloem en tik het overtollige bloem eraf (hierdoor blijft de stempel niet plakken). Maak een stempelafdruk in het deeg en duw hem goed aan. Herhaal dit proces. Houd voldoende tussenruimte tussen de afdrukken in het deeg omdat deze nog uitgestoken moeten worden met de ring.

STAP 3

Voor het uitsteken kan een uitsteker of een glas die net iets groter is dan de stempel gebruikt worden. Steek de gestempelde koekjes uit en verplaats de koekjes naar een met bakpapier beklede bakplaat. Mocht het deeg nu iets zachter zijn geworden, zet de plaat met ongebakken koekjes dan nog even in de koelkast.

 

STAP 4

Bak de koekjes in 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.