INGREDIËNTEN

BANANENBROOD

  • 250 g patisseriebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 g boter, gesmolten
  • 250 g fijne suiker
  • 4 rijpe bananen, geplet
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 tl vanille extract
  • 100 g pure chocoladeparels  
  • extra: bakblik (25x11cm)  

CHOCOLADE GLAZE MET KOFFIE

  • 150 g Poedersuiker + extra
  • 3 el Ongezoete cacaopoeder
  • 1 afgekoelde SENSEO® Extra Strong
  • 1 el koffiepoeder
  • 50 g Boter Vanille (optioneel en naar smaak)
Bananenbrood gemaakt van onder anderen Senseo koffie.
BEREIDING

Stap 1

Voor het bananenbrood verwarm  je eerst de oven voor op 180°C. Vet daarna het bakblik in met boter. Dan kun je bezig met het beslag voor het bananenbrood. Hiervoor zeef je eerst de bloem en bakpoeder in een grote kom.

STAP 2

Plet daarna de bananen, klop de eieren los in een andere kom. Voeg daarna de gesmolten boter, suiker, vanille extract en de chocoladeparels ook toe aan het bananenmengsel. Meng alles in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Schep daarna de bloem met het bakpoeder erdoor totdat het een mooi stevig beslag is.  

STAP 3

Doe het beslag in het bakblik en bak het brood 60 a 70 minuten af in de oven. Wanneer het bananenbrood mooi gekleurd is zet de je de oven uit. Laat je het bananenbrood nog voor 5 minuten in de oven staan met een open ovendeur.

 

STAP 4

Wanneer het bananenbrood in de oven staat kun je ondertussen het chocolade-koffie glazuur maken. Hiervoor filter of klop je eerst de poedersuiker in een kom zodat deze geen klontjes meer heeft. Voeg daarna de cacaopoeder en koffie toe. Smelt vervolgens de boter in een pan. Doe dit langzaam op een zacht vuurtje, zo voorkom je dat de boter aanbrand.

Stap 5

Wanneer de boter goed is gesmolten voeg je dit toe aan de kom met poedersuiker en cacaopoeder.   Meng nu alles goed door zodat je een mooi glad mengsel krijgt. Dit mag best even duren want oe langer je mengt hoe luchtiger de chocoladeglazuur wordt. Voor een beetje extra smaak kun je wat vanille(extract) toevoegen.  

 

Tip: Wanneer je merkt dat je glazuur niet vast genoeg is kan je nog wat poedersuiker toevoegen. En als het mengsel juist te vast is kan je nog wat melk, water of room toevoegen.  

STAP 6

Als je een mooi glad glazuur heb gecreëerd kun je dit over het bananenbrood doen met een lepel of een spuitzak. Zorg ervoor dat je brood voldoende in afgekoeld. Laat tot slot het bananenbrood met het chocolade-koffie glazuur even opstijven in de koelkast en serveer het  met e.v. wat extra chocoladeparels!